Waarom spirit-lifting?

Het idee voor het schrijven over spirit-lifting is ontstaan tijdens mijn opleiding voor health-coach aan het IIN, the Institute for Integrative Nutrition. Deze opleiding was een openbaring voor me en bracht me het waardevolle inzicht dat het beste ‘wetenschappelijk onderzoek’ je eigen ervaring is en je eigen lichaam het meest betrouwbare laboratorium. Na jaren van niet drinken, drink ik nu weer. Maar nu op een manier dat ik er happy bij blijf, want dat is wel eens anders geweest.

Liza Minnelli-syndroom

Lift your Spirit is een ode aan mijn moeder, mijn eerste grote Liefde, die ik van warme, prachtige en krachtige vrouw naar minder dan haar schaduw heb zien veranderen. Ook zij was altijd op zoek naar vrijheid en antwoorden op de mysteries van het leven. Ze las oneindig veel boeken, volgde cursus na cursus, gaf jarenlang yogalessen, voedde haar kinderen op met de kennis dat het geluk in jezelf zit om tenslotte de verlichting van haar eigen pijn toch buiten zichzelf te zoeken: in drank en pillen, die uiteindelijk haar dood zijn geworden.

Mijn moeder en ik

Mijn moeder en ik

Ze heeft me als geen ander laten zien waar het voortdurend vullen van de leegte je uiteindelijk brengt: in een donkere, eenzame gevangenis. Ik op mijn beurt - leed aan het ’Liza Minnelli-syndroom’ zoals ik dat vaak noem, aangezien ik - net zoals Liza ( de dochter van actrice Judy Garland die ook aan alcohol verslaafd raakte) - dacht dat ik nooit in diezelfde val als mijn moeder zou lopen. Maar dezelfde demonen bleken toch ook in mij te wonen.

Van binnen naar buiten

Zonder mijn moeder had ik deze nooit op tijd kunnen zien. Zonder alle pijn en verdriet had ik nooit het verlangen gehad om op zoek te gaan naar methodes om mijn demonen te temmen. Daarnaast heb ik het grote geluk dat ik in een andere tijd leef met meer mogelijkheden voor hulp en zelfontwikkeling.

Lift your Spirit gaat daarom over mijn zoektocht naar een luchtiger en lichter leven. Want het belangrijkste wat telt is hoe we ons VOELEN! Ik kom er steeds meer achter dat het dáármee begint. Of zoals één van mijn favoriete inspirators Ester Hicks stelt: Our only concern is to feel good and keep our frequency high! The rest will follow! Je emoties monitoren is écht mogelijk, maar het vraagt om een open geest, negatieve gedachten leren loslaten (door ze eerst vol te verwelkomen), de kunst van het verbeelden en veel, héél veel oefening. Precies zoals mijn eerste yogaleraar altijd zei: with practice all will come.

‘Zelfverbetering door zelfbeheersing’ is wat ik leerde bij de I AM Academy en het is nogal een uitdaging voor een mateloos meisje zoals ik. Zelfbeheersing blijkt een krachtige dagelijkse oefening voor heel veel meer dingen in het leven. Zoals minder drinken. Niet altijd makkelijk en soms lastig, maar vooral ook spannend, lonend en verhelderend. Alles behalve saai. Binnenkort vertel ik je meer over the kick of saying no to pleasure.

Ik had nooit durven dromen dat ik me zo vrij kan voelen, zoals ik me steeds vaker voel. Als ik het kan, kan jij het ook. 

Voel jij dat je eigenlijk te veel drinkt (of gebruik je andere drugs)? Zou je er graag anders mee om willen gaan en vind je het lastig om erover te praten? Wil je minder drinken en weer leren voelen waar je grens ligt? Als jouw coach kan ik je daar bij helpen.

Benieuwd? Lees dan verder...