"

Begin 2016 heb ik Roxane gevraagd me te helpen mijn leven weer op de rit te zetten. Het jaar ervoor was een jaar van verlies en rouw en heb ik slecht voor mezelf gezorgd. Ik ben al niet het meest sportieve type, maar toen kon ik mezelf al helemaal niet meer in beweging krijgen.

Ik dronk te veel en mijn voedingspatroon was te eenzijdig. Toen ik eenmaal alle series op Netflix wel gezien had, lukte het me maar niet om de stap naar een gezonder leven te zetten. Zo doorsukkelend, ongelukkig en ontevreden kwam Rox op mijn pad.

Gelukkig maar. Samen hebben we mijn situatie doorgesproken en bepaald waar ik na een jaar zou willen staan. Iedere week hadden we telefonisch contact en om de twee weken zagen we elkaar waarbij werkelijk alles besproken werd. In alle openheid, soms ook wandelend met de hond.

Het waren geen immens grote stappen die genomen moesten worden om te staan waar ik nu sta. Een koolhydraatarm dieet, iedere dag een uur wandelen, iedere week zwemmen, ademhalingsoefeningen, alcoholinname beperken en véél water drinken en voedingssupplementen toegevoegd. En vooral dingen gedaan waar ik blij van werd: tentoonstellingen en concerten bezoeken en weer begonnen met tekenen en schilderen.

En ineens was het jaar voorbij. En maakten we de balans op. Het was mijn wens om me weer goed te voelen, gezonder zonder verdoving, geheeld en met zin in het leven. Klaar om de wereld weer aan te kunnen en er middenin te kunnen staan. En dat is gelukt!

Het doel is bereikt door het nemen van kleine stappen. En eerlijk is eerlijk: alleen was me dat echt niet gelukt. Daar had ik hulp bij nodig, een persoonlijk betrokken iemand. Die mij hielp me op de rit te zetten als ik er weer even doorheen zat. Als ik toch weer net iets teveel gedronken had of net weer iets teveel vette zooi had gegeten. Die me vertelde dat ik niet te hard mocht zijn voor mezelf, omdat zich iedere dag weer nieuwe rondes en kansen voordoen.

Dus mocht je zelf in een situatie belanden waarin het leven je zwaar valt en het je niet lukt daar doorheen te breken? Dan ken ik wel iemand die je daarmee kan helpen, een ervaren, betrokken en liefdevol mens.

Dank lieve Rox!

- Babs

 

"

 

Roxane heeft mij gecoached tijdens en na het herstellen en revalideren van een 13 uur durende hartoperatie. Zij doet dat op een positieve serieuze manier zonder het zwaar te laten voelen en die je moed geeft om klachten en problemen aan te gaan en te overwinnen.

Zowel mentaal als met advies voor het fysieke met over te gebruiken vitaminen en voeding waarvan zij een grote  interesse en een uitgebreide kennis  heeft. Ook van haar vrolijke verschijning krijg je al een boost.

- Inge Suringar

"

Ik ben erg blij dat ik met Roxane ben gaan praten. Ik ben er écht ‘bewust’ een ander mens door geworden! Dat vind ik niet alleen zelf, maar ook mijn vrienden en familie zien en ervaren een duidelijk verschil en zijn razend enthousiast.

Roxane heeft een directe no-nonsense aanpak die voor mij werkt. Soms heb je even een duwtje nodig om jezelf in beweging te krijgen. De manier waarop Roxane dat duwtje geeft maakt het gewoon leuk. Ze heeft humor, zegt de dingen zoals ze zijn en laat zich niet om de tuin leiden. Tegelijkertijd staat jouw behoefte centraal bij de wijze waarop zij haar coaching doet.

Roxane, bedankt voor al je hulp. Ik heb enorm veel van je geleerd en je was onmisbaar in deze periode van mijn leven."

- Dennis

 

"

 

In de brugklas vroeg het populairste meisje uit de klas of ik bij haar wilde logeren. Dat moment vergeet ik nooit meer. Het begin van een innige vriendschap, samen door het leven. Meer dan vriendinnen: Zusjes!

Alle vakanties. De eerste vriendjes en het daaropvolgende liefdesverdriet, snikkend in elkaars armen maar ook huilend van de lach. Ouders, leraren, pukkeltjes, feestjes en dagboeken vol van een leven samen.

In die 44 jaar heb ik Roxane kilometers kennis zien op doen, van het pad zien raken en weer opstaan. Zien groeien. Door ervaring en spirituele kennis meer innerlijke rust zien krijgen.

Ze is al jaren mijn inspirator, mijn rode telefoon. Ik heb een grenzeloze bewondering voor haar inlevingsvermogen, haar liefde voor alles wat leeft en haar enorme kennis op haar vakgebied. Alles met mate is haar motto. Dat heeft ze enorm waargemaakt.

Ik hou van haar met heel mijn hart.

- Annemieke Verdoorn

 

"

 

Ik heb in mijn leven met veel psychologen gepraat en geprobeerd uit te zoeken waar mijn angstige gedachten vandaan kwamen en hoe ik er vanaf kon komen, maar niks heeft mij ooit echt geholpen en handvatten gegeven. Ik was er klaar mee om me zo machteloos te voelen. Er moest toch een manier zijn om hier beter mee om te kunnen gaan?

‘Niet tegen het gevoel vechten, dat werkt alleen maar averechts.’ Dat had ik al vaker gehoord, maar hoe doe je dat? Dat heeft geen een psycholoog me ooit kunnen laten begrijpen. Door de gesprekken met Rox ben ik gaan ervaren hoe ik door middel van ‘simpele’ oefeningen ineens vanuit een paniekstand in een staat van rust kon komen. Dat had ik nog nooit eerder ervaren.

Er waren periodes dat ik niet kon slapen en niet kon eten en daardoor ook helemaal niet kon functioneren. Dus als ik het weer enigszins voelde aankomen, blokkeerde ik volledig. Omdat ik er geen enkele grip op had, ontwikkelde ik een enorme angst voor de angst en daarom verzette ik me er (onbewust) tegen.

Ik ben gaan beseffen dat vervelende gedachtes er mogen zijn, hoe ik ze kan accepteren, maar ze niet hoef te geloven. De gedachtes zelf zijn namelijk het enige probleem. Het zijn ‘maar’ gedachtes die voor voor mijn gevoel zorgen en ik weet nu veel beter hoe ik daarmee om kan gaan.

Rox heeft me laten inzien hoe ik de angst - door deze juist toe te laten - kan loslaten. Door deze oefeningen met haar te doen en te voelen dat ik hierdoor rustiger werd, kreeg ik weer meer zelfvertrouwen. Het heeft me weer in mijn kracht gezet.

- Kim

"

Wanneer je iemand kent in je omgeving die hulp nodig heeft om van een verslaving af te komen, of je kunt hier zelf hulp bij gebruiken, dan kan ik je Roxane Catz en haar coaching van harte aanbevelen. Ik heb gezien hoe zij een 180 graden ommekeer heeft bewerkstelligd. Positief, niet stigmatiserend, met passie.

- Angélique Hulst

"

Roxane is een “Mindsetter”. Weet niet of dit een beroep is of een roeping of iets anders, maar zij is het! En ze is er ook nog eens ontzettend goed in. Vol passie, enthousiasme, oprechte interesse, goede tips, waardevolle levenslessen en met veel humor heb ik de afgelopen maanden een aantal keer aan haar gezellige keukentafel gezeten onder het genot van de zaligste happen en sappen.

Mijn hele wijze van denken, voelen en leven is veranderd en blijkbaar straal ik dat ook uit, want al het goede komt de laatste maanden mijn kant op. Een leuke baan met super collega’s, goede gesprekken met de kinderen i.p.v. alleen maar ruzie, gestopt met roken - met weinig tot geen moeite, weer zin in de dag hebben, veel minder drinken en daar ook nog eens veel meer van genieten. Allemaal zonder dwang, wijzend vingertje of schuldgevoel.

Het lijkt wel alsof mijn leven opeens weer klopt nadat het lange tijd heeft stilgestaan. Kado voor jezelf om coaching te krijgen van Roxane.

- Maria