Effe ’n shotje halen! (maar dan verantwoord)

Wie kent ‘um nog, die mantra uit de jaren tachtig: ‘Melk de witte motor!’ en ‘Melk moet!’? Wat Auke Attema - alias de Tarwegraskoning - betreft kan deze loze belofte anno 2013 beter worden omgezet naar ‘Tarwegrassap de groene motor!’ Dit sap -  geperst van gras van ontkiemde tarwe – is  namelijk ‘je van het’ in gezondheidsland. A shot wheatgrass-juice  a day, keeps the doctor away want het schijnt gelijk te staan aan één kilo groente en fruit! Genoeg reden voor nader onderzoek. Wij vroegen  het aan de King himself:

Hoe ben je op het tarwegraspad beland?
‘Als yogaleraar was ik de laatste tijd steeds meer aan het zoeken naar de ultieme voedingswijze. Weinig diëten die ik niet heb uuitgeprobeerd, maar nooit raakte ik overtuigd. Totdat ik een keer bij een lezing van Brian Clement van het Hippocrates Health Institute belandde. Zijn hele verhaal sloeg bij mij in als een bom en vooral die ene zin: ‘Levend voedsel zorgt voor leven’. Want dat bevat volop enzymen  die  zorgen voor een optimale vertering. Het klonk zo logisch als wat! Hier wilde ik meer over weten en ben toen voor negen weken de opleiding in Florida gaan volgen. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld! Daarna ben ik in Nederland lezingen gaan geven waarbij ik iedereen  altijd voorzag van een shotje tarwegrassap van zelfgekweekt tarwegras. Dit oergezonde sap staat centraal binnen de ‘levende voeding’. Ik kweekte dit in het begin nog onder het aanrecht en op het gegeven moment stond het hele huis vol. Er kwam steeds meer vraag.”

Wat is er nou zo speciaal aan tarwegras?
‘Tarwegras is het meest voedingsrijke gewas ter wereld. Het sap bevat alle vitamines, mineralen, anti-oxidanten, levende enzymen en essentiële aminozuren die een mens nodig heeft. Het smaakt naar een combinatie van zoethout en gras. Je kunt het puur drinken als shotje of het mixen met een groentesap of met munt, citroen en water. Het mooie is dat het – door het hoge gehalte aan chlorofyl - heel goed wordt opgenomen door je lichaam, zodat het direct zijn werk kan doen. Je merkt al heel snel het effect. Je lichaam wordt schoner en je krijgt meer energie. Steeds meer mensen kwamen daarom bij me terug. Mijn huis werd te klein en ineens was het duidelijk wat mijn missie was.”

Dus je bent a man on a mission?
‘Ja het is mijn doel om als ‘tarwegrasdealer’ heel Europa aan het tarwegrassap te krijgen! Inmiddels heb ik een aantal locaties  - onder andere  in Aalsmeer en in Zeeland  - waar we het tarwegras kweken en van daaruit wordt alles en iedereen twee keer per week bevoorraad. Dan heb ik het over juicebars, maar ook gewone café’s en restaurants en veel particulieren. In het buitenland raken ze ook meer en meer geïnteresseerd. Zo zijn we al begonnen in België en in Duitsland. Hoe meer mensen gezonder worden hoe beter voor de wereld. Lijkt me een mooie missie.’

tarwegraskoning.nl