Neem de regie weer in handen

Wie gevoelig is voor de snelle beloning weet dat een 'gezellig' wijntje’ al sluipend een slopend wijntje kan worden. Alcohol is een genotmiddel en ook sluw en geniepig. Het kan zich ontpoppen tot een ravissante loverboy. Met het eerste drankje breekt hij het ijs en wenkt hij al voor een tweede. Met het derde glas word je een beetje verliefd - en met het vierde glas geef je je gewonnen.

Heb jij ook het gevoel te vaak verleid te worden?
Onze cultuur is doordrenkt met alcohol. Het is áltijd en óveral aanwezig en is domweg part of the deal. Omdat het direct voor ontspanning zorgt, is het niet alleen het perfecte sociale smeermiddel, maar werkt het ook geweldig om je angsten, stress en weerstand als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

Totdat het is uitgewerkt. Dan staan de angst, stress en weerstand weer in vol ornaat voor je deur en wil je weer drinken. Je hebt het steeds vaker - steeds meer - nodig en je kunt er niet meer mee stoppen. Ja, misschien voor even, maar het blijft je gedachten beheersen.

Drink jij ook meer dan je lief is?

  • je drinkt bij elk sociaal moment (en daar heb je er veel van)
  • je drinkt regelmatig in je eentje
  • bij tegenslag krijg je zin in een drankje
  • je drinkt om je stress, vermoeidheid of onzekerheid te verzachten
  • de volgende dag maak je je zorgen over iets wat je misschien hebt gedaan of gezegd
  • je vindt altijd wel ergens een 5 in de klok
  • bij iedere kater zweer je opnieuw dat het nu echt de laatste keer was
  • anderen wijzen je steeds vaker op je drankgebruik
  • je hebt een leger aan smoezen klaar, maar zelf weet je wel beter

Crowding Out
Als ervaringsdeskundige op het gebied van overmatig alcoholgebruik (en andere drugs) leer ik anderen hoe ze weer aan het roer van hun eigen schip kunnen staan. Vele trainingen, boeken en vooral mijn eigen ervaring hebben me hiervoor krachtige tools in handen gegeven. Ik werk op basis van crowding out, waarbij de nadruk wordt gelegd op wat iemand wél gaat doen in plaats van niet meer. Voeding en levensstijl spelen daarbij een cruciale rol. Het uitgangspunt is: hoe kun je je in alle opzichten weer goed en vrij vóelen?

 
foto: martine van der meer

foto: martine van der meer

Mijn expertise
Ik volgde verschillende workshops, studies en trainingen bij het Engelse Hoffman Institute, bij Byron Katie (The Work), de I AM Academy en The Sedona Method, een releasing techniek. Hierdoor leerde ik dat het bovenal gaat om het loslaten van de ingesleten, beperkende gedachten die ons afhouden van wie en wat we in oorsprong zijn.

In 2016 slaagde ik voor de opleiding tot health coach bij het IIN (The Institute for Integrative Nutrition). Hier leerde ik hoe ik anderen kan helpen om met hun eigen wijsheid en blijheid in contact te komen. Dat het bij voeding niet alleen gaat over wat je in je mond stopt. En dat er niet één uniform voedingsadvies voor iedereen bestaat.

Van leegte naar ruimte
In mijn werk met anderen richt ik me met name op het loslaten van weerstand, ontstaan door ingesleten, dwangmatige gedachten. Je gaat dan ruimte ervaren, in plaats van de leegte die je probeerde op te vullen.

Als ‘been there, seen that, done that-expert’ begrijp ik waar je mee worstelt en kan ik je leren hoe je deze strijd kunt stoppen, nieuwe keuzes kunt maken en wellicht ook weer kunt genieten van een goed glas wijn op z’n tijd. Ik help je graag om grip op je leven te krijgen, zodat je in je kracht komt met het gevoel van vrijheid en blijheid als resultaat.

Plan van aanpak
Ieder mens is uniek en daarom bespreek ik graag samen met jou welke aanpak het beste bij jouw situatie past. Of misschien heb je specifieke vragen die je wilt bespreken?

Neem contact op voor een maximaal 30 minuten telefonisch kennismakingsgesprek.

Naam *
Naam