Reacties

Beste Roxane,
Ik ben al een tijdje bezig om een gezond leefpatroon te krijgen. Ik ben nu bezig om over te stappen naar het rauwfoodisme.
Veel dingen lukken aardig, maar ik blijf allerlei kwaaltjes houden. Ook ben ik erg gestrest en heb ik veel last van brandend maagzuur. Ik barst nog van de vragen. Ik wil namelijk granen eten (rauw), maar is dat wel goed enz...
Toen ik uw boek op internet zag staan, vroeg ik me af of ik hier mijn antwoorden in kan vinden.
Ik word namelijk af en toe helemaal gek van mezelf.
Ik hoop dat u mij kunt helpen en veel tips heeft;)
In ieder geval bedankt voor de moeite.

Gr. Perry

Beste Perry,
Ik begrijp je helemaal en daarom heb ik ook een boek geschreven. Om al mijn kennis en ervaringen letterlijk te verteren. Rox Rauw is wat ik heb gedistilleerd en is geen relaas van iemand die het allemaal zo goed weet, want het blijt altijd balanceren en 'struggelen'. Alles wat ik te zeggen heb over voeding (in de breedste zin van het woord) en 'peace of mind' (minstens zo belangrijk) staat erin. Ook voor mij. Ik kan en wil jou niet eens vertellen hoe jij moet leven, maar wel zou ik je willen aanraden: lees mijn boek en doe er je eigen voordeel mee.

Ik hoor graag van je als je nog vragen hebt

Succes!



Hola Roxane,
Alles goed daar? Wij vermaken ons nog steeds prima hier in Spanje en we zijn nu al 2 maanden over op raw food! We hebben alle apparatuur aangeschaft, de magnetron vervangen door de dehydrator en het voelt geweldig.
 
Dus eigenlijk hebben we nog meer zin om dit met anderen te kunnen delen en onze plek hier in Spanje aan te bieden. Bel maar als je het er eens over wilt hebben of ideeën hebt.
 
Liefs, Joost.



Hoi Roxane,
Je boek heb ik in één adem uitgelezen. Het is werkelijk een verfrissend boek. Leuk geschreven, eerlijk en los van dogma’s. Heerlijk. Het heeft me in ieder geval weer aan het denken gezet. Door te veel rauwe voeding, daalt mijn gewicht onmiddellijk. Drie jaar ben ik bezig geweest om mijn gewicht van 39 naar 55 kg te krijgen. Dat lukte alleen met meer gekookte voeding. De energie en de helderheid wat rauwe voeding geeft heb ik al die jaren wel gemist. Daarom ben ik naar aanleiding van jou boek maar weer eens aan het experimenteren en realiseer me hoe zalig dat pure eten is.

Groet Diana

p.s. Fijn dat je dit boek geschreven hebt. Deze informatie en de manier hoe jij met rauwe voeding omgaat is een belangrijke bijdrage aan de ‘rauwe wereld’.
Wie weet spreek ik je ‘live’ nog wel eens, om hier gedachten over uit te wisselen.



Ha die Rox,
Alles goed? Ik heb genoten van je presentatie tijdens de opening van Rishis en ook van onze eerste brainstorm over Raw Food en Spanje. Frieda is erg blij met je boek, heeft het net uit en is druk in de weer om af en toe heerlijke raw food composities te maken. En we willen nog veel meer ervaring opdoen. Dit als basis voor het volgende idee/concept:
 
Hoe zou het zijn om een Raw Food Experience op te zetten? Een (mid)week/lang weekend naar Spanje ergens eind maart/april. Heerlijk voorjaarsweer, alles in het thema van ‘een weekje voor jezelf’, raw food en de gesprekken/ervaringen eromheen. Samen op woensdagochtend op het lokale marktje vers fruit, groenten en noten halen, vervolgens heerlijke recepten zelf bereiden onder begeleiding en die op het zonnige terras opeten. Verse fruitsappen, lekkere wijn en af en toe een stukje worst of kaas J. Genieten in het hier overheersende tempo…
 
Ons huis is groot genoeg om zo’n 8 tot 10 personen gedurende de dag te ontvangen. In de grote keuken kunnen 5 man tegelijkertijd kokkerellen, terwijl de rest op het terras zit. Er is een hotelletje in de buurt waar iedereen kan overnachten, en voor Wilbert (en mij) zijn er ’n paar mooie golfbanen in de buurt. Frieda kan reikie/massages geven en ’s ochtends een yoga class aan zee. Kortom een hoop ingrediënten voor een super week!
 
Lijkt het je wat? Als jullie het van tevoren willen uitproberen, zijn jullie van harte welkom!
 
Veel lieve groeten,
 
Joost Wouters
Frieda Gogelein



Hallo Roxanne,
Gisteren ben ik samen met een vriendin en mijn zoontje bij jullie op de stand op de Margriet Fair geweest. Misschien kan je je nog herinneren dat ik helemaal weg was van je koude soep. Ik heb bij de uitgang je boek gekocht en heb vanmiddag gelijk de spullen voor de soep gekocht. Toch heb ik niet dezelfden smaak gekregen als de soep die je gisteren gemaakt hebt.n Je zei wel dat je met de basis die je in je boek beschreef dezelfde soep kan maken maar het zijn dan waarschijnlijk toch de groenten. Zou je mij misschien het recept kunnen mailen? Zou ik echt geweldig vinden en deze week ga ik aan de slag met je sushi's. Ben be je te horen.
Groeten Yvette Everts

Reactie Roxane:

Hoi Yvette!

Wat goed dat je al zo snel 'in de pen bent geklommen'! Ben net terug van een avondje met mijn collega/vriendin Helen Poolman na een lange tweede dag op de (wederom) overvolle beurs....wat een hoeveelheid mensen!!!

Om terug te komen op jouw 'soepvraag'...Inderdaad, de groene soep van gisteren staat niet als zodanig in mijn boek vermeld, maar de basis echter wel. Onder de basis versta ik allereerst: wat voor soep wil je? In het geval van gisteren ging het om een 'groene soep'...dus een op basis van groene groenten en dan kan je met meerdere soorten experimenteren.

Wat zat er precies in mijn soep van gisteren? Het volgende dus:

Het sap (uitgeperst in een juicer) van achtereenvolgens:
1 bos bleekselderij
1 venkelknol
1 appel

Meng deze 'combi-juice' in een blender of keukenmachine tezamen met:

2 eetlepels witte rijstmiso (verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels)
1 flinke scheut appelazijn (of anders wat normale azijn met een beetje ciroensap)
1 nóg flinkere scheut (extra virgin!) olijfolie
1 geperst teentje knoflook
1/2 sjalotje
1 koffielepel geraspte verse gember
1/2 grote of 1 kleine hele avocado
1/2 grote of 1 kleine hele komkommer (indien biologisch met groene schil -wel gewassen!- en anders geschild)

En dan blenden maar!!!

Experimenteer vooral zelf met alle smaken (zie mijn boek op pag. 109)

Je hoeft echt geen kapitalen aan machines uit te gaan geven. Een plank met scherpe messen is eigenlijk al genoegf.....Maar een juicer is wel heel prettig en is ook een hele goede investering in jouw/jullie gezondheid. Daarnaast kom je al een heel eind met een goede staafmixer/blender of anders een keukenmachine.

Ik hoop dat ik je hiermee meer duidelijkheid heb kunnen geven. Laat me weten of het gelukt is.....

Hartelijke groeten!

Roxane (met één 'n'!)



Dear Roxane,
Thank you very much for your tips and the link to unlimitedhealth.nl. I appreciate it a lot.

I completely agree with you that we are all different and that we should listen to our body to find out our own way. But sometimes we need a help, a guide. I've been practising yoga since couple of years, but never was able to really relax during mediations and practise. The same during any sport. My head was full of chaotic thoughts. At work and at school I had problem with concentration and my results were average, even if I could have done better. I am convinced that huge part of cause lies in food and combinations I ate during a day, plus occasional smoking (!) and sometimes too many glasses of wine (4 already felt too many for me). I felt I harmed my body but despite its signals I didn't find a way to stop it. I felt confused.

Two weeks ago I undertook a yoga detoxification process. I stopped smoking immediately (I started hating the smoke incredibly) and now I drink one glass of wine per week. I didn't have to force myself, my body told me. I am more sensitive to smell and taste. Mostly I eat raw but sometimes also warm vegetable, yogurt (pasteurised), cooked potatoes, millet and rice to see how the body mentally and physically reacts. I didn't eat a lot of food already before coming to the raw diet ... meat, eggs, bread, all the cookies, cheese, so to exlude step by step other food wasn't difficult. The more I eat raw, the less I miss what I was used to eat before. I really loved rice and millet before. Now I find it tasteless. I am willing to pay higher price for bio apple or peach because I enjoy its taste much more and because it feels good to support a producer who cares about nature.

There is so much to learn and unlearn about the way how to live and eat, how to treat ourselves and also the others, and I am convinced that the raw food diet is an important part of that way...for me. I am just at the start and it already feels good. Even if the others consider such life way as dangerous and extreme, I don't feel confused any more. My life was more extreme when I didn't count glasses of wine, smoked and ate whatever.

Another aspect which has become important to me is the environment. I observe myself how much trash I produce now and how more I did. Less gas as only my partner eats cooked meals. Almost no detergent as the vegetable and fruits don't make dishes really dirty. And than less tetra boxes, PVC bottles, plastic bags and other forms of packiging as I don't buy those products any more.

Yesterday I had to sadly laugh during watching commercial in TV. It was to promote a dishes detergent. The product was presented in three or four "tastes" and colours: I've noticed apple, lemon, orange. The plastic coloured bottles were surrounded by a lot of "fresh fruit". And now the paradox. Next to it there was seen a glass baking pan for a owen full of the rest from baked fat and oil. Jaj ... we advertise the fresh fruit to clean the mess in the pan instead to clean the mess in our intestines.

Once more thank you for your kind reply, Roxane. I really look forward to reading your book soon.

With love and wishes of sunny weekend,

Silvie



Beste Roxane,
Wat heb jij een heerlijk inspirerend boek geschreven! Dank daarvoor.
Ik ben binnenkort jarig en geef mezelf een sapcentrifuge. Nou dan
weet jij wel hoe laat het is!

Hartelijks,

Saron Petronilia



Ha Roxane,

Wat een indrukwekkend levenswerk viel er op mijn mat! Ik heb je boek
met veel aandacht en plezier gelezen; je sprong werkelijk van het
papier af en je geeft het rauwe eetleven - met of zonder 'Rawfood-
dieet' - prachtig weer. Ook mooi vind ik je impliciete zoektocht wat
nu geest- en zielskracht zijn in dit verband en wat voedsel tot
brandstof van een vrij zielloze machine maakt. In de wetenschap
overweegt die 'machine-gedachte' nog in hoge mate en jij zet ook
duidelijke stappen naar die bredere werkelijkheid.

Tot ziens!

Iteke Weeda



Hallo Roxane,
 
Ik kan niet anders dan je nu een mail sturen om je te vertellen hoeveel je me sinds gisteren hebt geïnspireerd. Het talent wat je in je boek beschrijft klopt dus helemaal!
 
Gisterenochtend liep ik op de biologische markt en besloot een boek te kopen over Raw Food. Al een tijdje is de gedachte hieraan aan het sluimeren in mij en gisteren werd het tijd om hier iets meer over te weten.
Ik verkoos jouw boek boven de andere boeken deels op gevoel en deels omdat ik zag dat Hans, wat een vriend is van mij en collega fotograaf, de foto's had gemaakt.
Ook ik ben al mijn leven lang op zoek naar het evenwicht in mezelf om tot een gezonde levensstijl te komen. En dat gaat erg op en neer. Een jaar of 12 geleden besloot ik natuurgeneeskunde te gaan studeren omdat mijn lichaam niet erg meewerkte (dacht ik, ik werkte zelf natuurlijk niet echt mee met mijn lichaam).
Hierdoor kwam ik terecht bij Kuuroord de Schouw waar ik een tijdje gewerkt heb. Grappig dat jouw avontuur daar ook begon. Sindsdien weet ik steeds meer en ben ik bij vlagen supergezond maar weet ik nog steeds erg goed hoe ik vooral niet goed moet zijn voor mijn lichaam.
 
Thuiskomend ben ik direct gaan lezen en ik ben om, compleet. Ik ben zelfs 's middags terug gegaan naar de biologische markt om me op te geven voor een cursus van 2 avonden die over 2 weken begint. Dit besloot ik terwijl  ik naast de markt appeltaart met slagroom zat te eten, oeps...
 
Dank je wel dat je je ervaringen wilde delen en dat ik me alleen al door je boek te lezen 3 keer zo energiek voel als daarvoor. Ik lees nog even door en schakel langzaam over op Raw. Waarschijnlijk zie je me binnenkort wel een keer op een workshop verschijnen.
 
Met warme (niet warmer dan 40 graden) groet,
 
Petra
 
Petra van Vliet Fotografie
 
www.petravanvliet.nl



Lieve Roxane,
wat vond ik het byzonder toen ik enkele zaterdagen geleden een heel prettige stem hoorde bij Capucino, die ook nog iets vertelde over anders eten, waar ik erg mee bezig ben, al was het maar om een paar kilo's kwijt te raken, maar ik was heel verrast toen ik je naam hoorde en bedacht, dat jij de Roxane zou kunnen zijn, waar ik een zomer (1963 )in Shamrock op paste, natuurlijk ook op Diederik en Nicolette. Ben onmiddellijk je boek gaan kopen en aan de slag gegaan, voor mij geen goed idee om alle maaltijden zo te gaan doen, ben dus van plan een workshop te gaan doen bij jou, zodra daar de gelegenheid voor is. Ben je ouders uit het oog verloren, waren nog op onze huwelijksreceptie in 1967, maar daarna zijn wij uit Rotterdam vertrokken, kregen vier kinderen en een gevuld leven. Ik heb heerlijke herinneringen aan de tijd bij jouw familie, toen ik in het boek je foto zag en naar jouw babyfoto's, die ik nog steeds bewaard heb, keek ,wist ik zeker dat je het zou zijn.
Wil je je moeder heel hartel;ijke groeten van mij doen, ik hoop dat wij elkaar een keer zullen ontmoeten. Toen ik je boek las herkende ik ook een heleboel dingen van mezelf, dat gaf me ook de kick om het uit te lezen.(Sonja Bakker ligt hier ook nog, maar inspireert niet)
Ik klets teveel, misschien tot ziens en bedankt dat je mij de leuke herinneringen weer even terugbracht!

Lieve groeten van Gemma Kriele-Janssen



Hallo Roxane,
Inmiddels heb ik je boek gelezen. Voor mij was het het samenvallen van puzzelstukjes. Het nummer -De Steen- had ik vorig jaar op een eigen verzamel-cd gezet, het -Leerboek des levens- had ik twintig jaar geleden al gelezen, een paar jaar geleden was ik bij een orthomoleculair arts geweest die mij al richting rauw had geadviseerd en daar was ik voor een groot gedeelte al in meegegaan. Een boek waarin dus veel dingen voor mij samenkomen, geweldig.

Nu ik nog meer rauw eet, ontstaat er voor mij het probleem dat ik afval en voor mij is dat niet goed aangezien ik normaal al op ondergewicht zit. Heb je binnen -rauw- tips om juist op gewicht te blijven resp. aan te komen.

Bij voorbaat dank voor je reactie.

Frans



"Hallo lieve Roxane!
Ik heb jouw boek ingekocht en bij mij op de toonbank liggen, en sinds gisteren avond helemaal gelezen en ook helemaal geïnspireerd , want op een manier weet ik ,voel ik dat dit "de" manier is om optimaal van je energie gebruik te kunnen maken en met meer balans in het leven te staan.

Jij hebt een geweldige manier om te schrijven, heel puur, nieuwsgierig en enthousiast als een kind, maar met de feiten en de kracht van een wijzer geworden vrouw, die in staat is om tot iemand door te dringen.

Ben nu op weg naar de natuurwinkel en probeer te komende tijd zo veel als mogelijk deze lifestyle te realiseren. (heb toch nog net een kopje koffie gedronken, maar ja, -slow & steady toch?

Dank je wel , ik zie jouw boek echt als cadeau !  

Misschien zie ik je een keer bij mij in de winkel, anders zie jij mij bij de workshop op 6 november, waar ik met vrienden naar deze toe ga.

Veel liefs, en een fantastische week, "

Babette  (Skins Cosmetic Laren)



Hé Roxane,
Wat je noemt een late reactie. Terwijl ik toch zo genoten heb van je boek! Ik heb echt regelmatig hardop gelachen om herkenbaarheden en genoten van je zo eigen stijl waarin ik jou zo goed terughoorde. Ik heb ervan geleerd (laat ik een paar procenten meer rauw zijn geworden) want er stond zoveel boeiende informatie in, en wat ik zelf het meest bijzonder vond: ik heb je een beetje beter leren kennen. Ik had natuurlijk een goed boek van je verwacht, maar ik heb echt met bewondering gelezen hoe dicht jij bij jezelf bleef in dit boek en vooral hoe leuk dat is! Erg inspirerend dus.
Hoe gaat het nu met je? Ben je druk met het volgende rauw-kook-boek? Hou je me op de hoogte?

Veel liefs Rinske



Ik heb je boek met veel plezier en belangstelling gelezen. Ik vind het heel prettig leesbaar en heel leuk om zo uitgebreid over voeding en het leven in het algemeen te lezen. Ik herken mezelf ook veel in wat je schrijft, bv over dieten, fysieke (ont)spanning en het voortdurend zoeken. Dank voor je inzichten, recepten, tips en adressen. Zo onverwacht en in een weekend zoveel gebeurd.

groetjes,
Sandra



Waarde Roxane,
Hartelijk bedankt voor je boek. Een echte verrassing. ik heb het meteen gelezen. Dat zegt veel, want ik lees eigenlijk alleen thrillers voor m'n (verslavende) ontspanning. Heb je boek wel vijf keer ter hand genomen. Het trok gewoon aan mij. Waardoor precies weet ik niet. Alles lijkt te kloppen. Onderwerp, uiterlijk, stijl van schrijven en vooral de combinatie van levenswijsheid en voeding.

Dus: complimenten voor deze realisatie. Moge jouw boodschap vele zielen tot steun en vreugde zijn,

Hartelijke groet,

Jan de Dreu



Nu al uit!!!!!!!!!

He Rox,

Nou heb het al uit...en wil hem eigenlijk alweer lezen, het wordt mijn handboek op mijn nachtkastje!
Wat ik al zei, je leest het zo makkelijk.
Vreselijk herkenbaar jouw strijd, vooral het gedeelte van het zoeken naar waardering en uiteindelijk geen fuck doen, tja......!
Het fijne aan je boek is is dat jij het ervaart, jouw vallen en opstaan meemaken wat het menselijk maakt en niet alleen informatief over wat je wel of niet moet doen om gezond te leven.
Ook de verschillende mensen en invalshoeken zijn verhelderend net zoals jouw vraagtekens bij een aantal dingen die ik ook heb, het is realistisch en van meerdere kanten bekeken, zonder de bekende vinger, heerlijk.
Ga na het lezen van dit boek denk ik ook eens het een en ander omgooien ( waarschijnlijk niet alles, maar ook dat mag, heel fijn!!!!) en yoga......misschien moet ik daar ook eens aan beginnen!!!
Ook ontzettend moeten lachen om Wilbert, lekker nuchtere humor !!!(....oja...heb ook bijna moeten huilen......erg hè!)

Nu, ga zo maar eens wat groenten op 40 graden zetten, wat pitten zoeken......en 50 x kauwen!!!

Liefs en dank voor je mooie boek!!!!

Dorien Grötzinger



Lieve Rox,
Heb je boek in twee ruk uitgelezen! Wat is het leuk geschreven, helemaal tante Rox. Daar kan je met recht trots op zijn. Aan de recepten ben ik nog niet toegekomen, maar ik ga zeker het een en ander uitproberen. Energieballetjes kan ik wel gebruiken! Was erg leuk je weer te zien vorige week, hopelijk ben ik binnenkort eens fit genoeg om te rennen. Moet nu naar kantoor en vanavond naar IDFA premiereavond. Veel liefs, ook aan Wilbert en hopelijk tot snel.

Tante Wan



Lieve Rox,
Je boek heeft me enorm geinspireerd!
Ik maak nu heerlijke smoothies, in de keukenkastjes
staan produkten (bijv. kokosolie) die daar voorheen nooit stonden,
de darmen zijn inmiddels al een keer gespoeld en ik
ben al bijna verslaafd aan de yogha bij Anil!
Dankjewel voor je frisse, eerlijke, informatieve boek;
mooi vormgegeven, goeie toon, fijne dosis humor: helemaal top!
Raw kiss, Julika Marijn



Hai Roxane,
da's een leuk boek hoor dat je geschreven hebt. Die magazine-stijl moest ik even aan wennen, maar na een tijdje werkt dat best, met losse inzetjes en fragmenten. Het leukste is denk ik je pretentieloze en nieuwsgierige manier van onderzoeken, het boek gaat beslist ook over jezelf zonder dat dat storend wordt. Het boek toont enthousiasme over de rauwkost-benadering zonder dweperig te zijn. Ik heb het met plezier uitgelezen en zelfs af en toe zin gehad om ook "rauw te gaan", maar dat bleef niet hangen. Misschien heb ik te weinig onvrede met mezelf en mijn manier van eten om zo rigoreus te veranderen. Ondertussen probeer ik wel nog een beetje gezonder te gaan eten.
Kortom, gefeliciteerd met zo'n leuk boek.
Groetjes,

Jan Geurtz



leuk boek gekocht in Bussum

Hi Roxane,
Afgelopen week heb ik , volgens mij in recordtempo , in Bussum je boek gekocht, Ik had helemaal geen tijd meer en wilde zo veel weten en vragen. Enfin, nu je boek dus. Voortreffelijk! Ik ga er zeker dingen uit proberen.
 
Graag zou ik een workshop van je willen bijwonen maar 6 november kan ik niet. Weet je al wanneer de volgende is?
Vriendelijke groetjes
Liesbeth



"Gefeliciteerd!

Beste Roxane,
De bestelling van je boek is verzonden; goede website: hele mooie kleuren, goede indeling (inhoudelijk mag het uitgebreid worden, maar dat komt in de loop der tijd) en perfecte bestelwijze. Ik ga je boek lezen en ben erg blij voor jou (deze mijlpaal en ervaring neemt niemand je meer af).

Persoonlijke groet, "
Gijs



"Ik wil je laten weten dat ik jouw boek in één adem heb uitgelezen! Aangezien ik 'Happinez-addict' ben, had ik jouw artikel over rawfood ook al met veel interesse gelezen en nu dus je boek. Wat heb jij een leuke en inspirerende stijl van schrijven! Naast de vele informatie die je geeft is jouw humor heerlijk en op zeer veel punten herkenbaar. Ik heb me dan ook aangemeld bij de Laurier en wil je verder heel veel succes wensen met al het volgende wat je ongetwijfeld nog gaat doen!"

Coco de Meyere



"Heb zojuist je boek in een 2 uurtjes verslonden. heerlijk.  veel herkend maar ook heel veel weer bijgeleerd ! geweldig, wat goed snel geschreven. je schiet er door heen en zowaar automatisch weer een hoop bijgeleerd. oh wat herken ik veel vooral de wijze lessen en ja het merendeel zit inderdaad in je hoofd. Ik vergat nooit meer dat toen ik jaren geleden bezig was om af te kicken van het roken en dat lukte me maar steeds niet........... ik moed putte uit een verslavings goeroe die meldde dat het zelfs schadelijker kan zijn om je verschrikkelijk schuldig te voelen over je sigaretjes roken dan het roken zelf. Dat heb ik natuurlijk meteen ter harte genomen en weer jaren doorgepaft!
Grappig is dat ik vervolgens door een soort hulp te vragen d.m.v. een soort meditatie ik vanzelf ben gestopt. Echt een heel vreemde prachtige ervaring. doordat ik eerljk toegaf dat ik eigenljk helemaal niet wilde stoppen (wat ik al die jaren keihard liep te roepen ! en maar steeds door wilskracht probeerde en soms wel 2 jaar lukte te stoppen) erkende ik dat ik dat helemaal niet wilde, maar vond dat ik moest stoppen omdat het slecht voor me was en omdat mijn longen door mijn zware asthma nog maar voor 60% functioneerde en ik voortdurend ziek was.... vond ik dat het echt tijd was. ik heb dat misschien anderhalve week voortdurend in mij zelf (als ik er aan dacht hoor, het leven ging immers door) herhaald en gerealiseerd dat ik dus eigenlijk niet eerlijk was geweest. Vervolgens werd ik heel ziek, maar ik raakte niet in paniek. kon mijn bed niet meer uit maar ik wist dat ik werd "genezen" ja het klinkt raar maar ik weet nog dat ik al die dagen in een soort extase verkeerde omdat ik wist dat "het "gebeurde.......... !
ja, ja, het kan verkeren........ met dit geweldige resultaat......wat was ik blij dat ik zonder enige inspanning was gestopt met roken !
(ben er nu al 4 jaar vanaf en heb alleen maar een beetje moeite als ik flink heb gedronken en dat gebeurt gelukkig zeer zelden en dan moet ik ook nog eens allemaal mensen om me heen hebben die roken)
 
.... ik ga jouw Raw Levenswijze zeker (maar dan zeer rustig en beetje bij beetje) starten
 
groetjes en dank voor je inspirerende boek.  x x x carolien"



Reactie Restaurant de Witte Uyl | Amsterdam :

"We hebben weer een nieuwe kaart vol heerlijkheden. Dit keer hebben we er twee gerechten van de vorige kaart op laten staan, niet omdat we plotseling lui zijn geworden maar omdat het mijn persoonlijke favorieten zijn (Ik wil ze gewoon nog even niet missen)

Voor de nieuwe kaart heb ik me een beetje laten inspireren door een boek geschreven door een vaste gast van De Witte Uyl; Roxane Catz. Zij is journaliste bij het blad Happinez en schreef het boek 'ROX RAUW!' waarin ze heel openlijk en soms erg grappig, haar zoektocht naar het voor haar juiste dieet beschrijft met het uiteindelijke resultaat Raw Food. Ik vond het zelf een heel prettig geschreven boek; het leest makkelijk en geeft interessante wetenswaardigheden en, erg belangrijk, is volledig. Je krijgt er een aantal recepten in voorgeschoteld maar ook waar je de diverse ingrediënten en
matrialen kunt krijgen.  

En nu ik toch aan het aanraden ben; Heb je wel eens iets bij ZEN gegeten? ZEN is een piepklein japans restaurantje waar je werkelijk heerlijk kunt lunchen, maar ook gerechtjes kunt afhalen. Het wordt gerund door een hele aardige japanse vrouw die echt heel orgineel kookt. Heel anders dan het gebruikelijke japans wat wij gewend zijn.

BELANGRIJK; we zijn dit jaar open met de KERST. Kerstavond hebben we onze gewone (heerlijke!) kaart maar 1ste en 2de Kerstdag hebben we een prachtig zes gangen menu met wijn arrangement (als je dat laatste niet wilt kun je natuurlijk ook een fles kiezen) Natuurlijk zal het menu bestaan uit lichte gerechten, zoals je gewend bent bij ons. Han en ik zijn er al hard mee bezig. Het zou voor ons heel prettig zijn als je zou kunnen laten weten of je in principe interesse hebt, zodat we een idee krijgen hoeveel mensen er oren naar hebben één van de avonden bij De Witte Uyl door te brengen. Ik houd je op de hoogte!

Zo dit was een heel verhaal (vooral als je bedenkt dat ik dit alles met twee vingers type) Ik wil alleen nog iemand bedanken. Iemand van jullie heeft anoniem naar Specialbite geschreven. Het was zo’n positief verhaal en  ik vond het zo super aardig, maar ik kon vanwege het anonieme niemand bedanken, dus doe ik het via deze weg (gezien het verhaal staat de anonieme schrijver/fster in mij email bestand). Hartelijk dank, het deed me erg veel goeds!


Here’s another delicious menu! We kept two dishes from the last menu, not because we’ve suddenly turned lazy, but because they are my personal favourites (I simply can’t do without them yet)

I got some inspiration from a book called ‘ROX RAUW!’ that is written by a regular guest, Roxanne Catz. Unfortunately it’s only in Dutch so if you can read Dutch then you’ve already read the above and if not it is pointless me continuing with this recommendation.

Another recommendation; Have you ever eaten at ZEN? It’s very near to De Witte Uyl (Frans Halsstraat 38) It’s a very small Japanese Restaurant, owned and run by a very nice Japanese lady. The small, light and delicious dishes that she prepares are different from what we’re used to in Japanese restaurants. You can have lunch or an early dinner or snack there and you can also take away the food.

See you soon

Annemieke

De Witte Uyl
Frans Halsstraat 26  
1072 BR Amsterdam
020-6700458

www.witteuyl.com



"Ha Rox,
Wat mooi vandaag om je zo onspannen tijdens de lunch te zien en je straalde veel schoons uit !  Het boek is af en in de winkels, wat een rust voor je en ongetwijfeld ben je al weer vol plannen :-)
Geniet er lekker van, je hebt het verdiend.

Fijn al die boeken en mensen die zijn gekomen om kennis te nemen van je werk en van het 'raw' leven. Eten was heerlijk & sfeer relaxed.

Mooie site heb je, gefeliciteerd !!"

liefs,
Hans



"Hallo Roxane,

Ik wil je van harte feliciteren met jouw boek. Ik heb het voor een groot deel al gelezen. Ik herken mijzelf in jouw persoonlijk verhaal.
De mensen over wie je schrijft, ken ik ook bijna allemaal. Ik heb jouw boek met plezier gelezen.
Ook ik heb veel baat bij het levend voedsel, heb diverse lezingen gevolgd over levend voedsel.
Ben voedingstherapeute, geef voedingsadviezen, heb een eigen website: www.levendvoedsel.nl en heb een syllabus geschreven over voedingstherapie.
Mocht je interesse hebben in deze syllabus, dan kun je mij mailen.

Veel succes met jouw werk en jouw persoonlijke leven.

Met vriendelijke groet,"

Didy van de Veer