Wendy van Dijk

Wat betekent eten voor jou?
Vroeger was ik altijd heel erg met eten bezig. Ik was toen professioneel danseres en dan verg je wel wat van je lichaam. Voor mij was het toen  belangrijk om zowel uitgebalanceerd als niet te veel te eten, want er mocht geen grammetje te veel vet aan je lijf zitten. Nu staat eten veel meer voor gezelligheid en daarnaast probeer ik natuurlijk ook nog gezond te eten. Alhoewel ik daar soms erg dubbel in ben. Als ik hard aan het werk ben vergeet ik namelijk wel eens helemaal te eten, totdat ik bijna flauw val. Maar als ik dan weer eens bij mijn moeder eet is ze compleet verbaasd over de hoeveelheden die ik tot me kan nemen!

Ga je vaak uit eten?
Op zich vind ik het leuk om uit eten te gaan. Het probleem is echter dat ik en mijn vriend (Xander de Buisonjé, zanger van de groep Volumia, rc)  zo vaak weg zijn, dat we het juist heerlijk vinden om thuis te ‘cocoonen’. Omdat we daarnaast ook allebei bekend zijn, hebben we daarom niet altijd zin om op onze vrije momenten in restaurants te gaan zitten.

Met wie zou je graag een keer uit eten gaan?
Met al mijn goede vriendinnen! Die zie ik helaas veel te weinig.

Wat is jouw favoriete keuken?
Tja, nu raak ik even in een tweestrijd.  De Thaise of Indonesische…….Wanneer ik Indonesisch eet, heb ik zoiets van ‘dit is het allerlekkerst!….’ , maar dat gevoel bekruipt me ook bij het eten van Thaise gerechten. Als ik er nu zo hardop over nadenk denk ik toch dat ik het maar bij de Thaise keuken houd.

Wat is je favoriete restaurant?
Baan Thai, op de Amstelveeenseweg in Amsterdam vind ik helemaal top!

Ben jij een goede kok?
Nee, koken is absoluut geen hobby van me, sterker nog: ik vind er geen bal aan! Ik doe het wel eens, uit pure noodzaak, maar ik maak het me zelf beslist nooit moeilijk. Xander is daarentegen een ster in het koken gebleken. Vooral vegetarische gerechten, met veel pasta’s, groenten en lekkere sauzen. Ik ga dan echt helemaal uit m’n dak!

Waar ben je verslaafd aan?
Praline & Cream ijs van Hagendasz kan ik altijd moeiteloos naar binnen lepelen. En patat, van die lekkere Vlaamse frieten.  Daar kan je me ook voor wakker maken.

Waar houd je niet van?
Van dat echte Hollandse eten. Zo ben ik absoluut niet van de stampotten en zo. En ook het feit dat wij Nederlanders altijd om zes uur moeten eten. Ik vind dat helemaal niks!

Favoriete recept:
Spinazieschotel met gepofte aardappel

(super snel en eenvoudig, voor 2 personen):

Ingrediënten:
Pak diepvries spinazie in blokjes (450 g)

1 klein bakje Hüttenkäse
1 uitgeperst teentje knoflook
klein bakje kant-en-klaar gebakken uitjes
potje Tandoori-kruiden
peper en zout
kant-en-klare aardappels voor in de magnetron (Albert Heijn)
kant-en-klare knoflooksaus
2 hard gekookt eieren

Bereiding:
Spinazie opwarmen in een pan. Voeg hier de Hüttenkäse, knoflook, uitjes en kruiden bij. Roer alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout. Verdeel over 2 borden en leg er één of twee gepofte aardappels, met een flinke klodder knoflooksaus erop, naast. Verkruimel de eieren over het spinaziemengsel.