Eckart Wintzen & Fleur van de Kieft

Eckart Wintzen (Hoofd Chaos)
"Ik heb niet zo veel met eten , wat niet wil zeggen dat ik niet af en toe te veel eet.
Door de week ontbijt ik niet; ‘geen tijd’. Op kantoor eerst een kop koffie, dan verder kruidenthee. Tijdens de lunch eet ik één boterham met kaas, die ik uitgebreid 'opleuk' met avocado, tomaat en basilicum en zo. Daar wil ik het altijd bij houden maar dat lukt lang niet altijd. Bij ons op kantoor is de lunch namelijk het gezelligste moment van de dag. We zitten dan met zo'n man of twaalf aan een lange tafel, overladen met ‘verantwoord’ beleg. Het brood is biologisch, evenals de kaas en de vleeswaren. De groenten en het fruit zijn onbespoten en de eieren komen van de kippen uit mijn eigen tuin. Het ziet er allemaal even verleidelijk uit en ik moet mij dus zwaar inhouden, want alles wat erin gaat komt eraan, biologisch of niet. Overigens kan ik dit goede gedrag later op de dag dan weer helemaal verpesten door zo maar even een zak 'Hamka's' of een bak pecannoten met een biertje naar binnen te werken. Ja, ik ben ook gek op junkfood. Aan de andere kant kook ik voor vrienden en zakenrelaties veel liever zelf thuis en dek ik gezellig de tafel, dan dat we uit eten gaan. Ik kan heel aardig Mexicaanse, Braziliaanse of Oosterse dingen klaarmaken. Omdat die keukens veel meer werken met geurige, verse kruiden, bonen en soja zijn ze ook veel geschikter voor vegetarische gerechten dan de Hollandse keuken."

Fleur van de Kieft (speelster Nederlands hockey elftal)
“Uit eten gaan vind ik een feest! Lekker Oosters, mits niet te scherp, Spaanse Tapa’s, eigenlijk teveel om op te noemen. Zelf koken doe ik ook heel graag en het liefst heel uitgebreid, met alles erop en eraan. Alleen moet ik er wel de tijd voor hebben. Op de avonden dat ik moet trainen schiet het er nog wel eens bij in. Doordat ik sport en veel van mijn lichaam vraag , vind ik het enorm belangrijk om gezond te eten. Ik ben ervan overtuigd dat gezondheid begint bij de basis, een goede voeding dus. Daarom begin ik de dag altijd met een glas vers geperst sinaasappel/grapefruitsap. Voor de lunch staat er meestal wat bruin brood met kaas en groenten op het menu en als ik moet trainen eet ik om vier uur ‘s middags ook nog een boterham. Gevarieerd eten is, naast gezond eten, volgens mij ook heel belangrijk. Vlees eet ik nauwelijks, eigenlijk alleen maar gevogelte of af en toe vis. Rood vlees vind ik echt afschuwelijk. Maaltijdsalades met iedere keer weer een andere dressing zijn bij mij favoriet. Tussen de maaltijden door zie je mij ook voortdurend op worteltjes, radijsjes of selderij kauwen. Klinkt allemaal verantwoord, hè? Gelukkig ben ik ook verslingerd aan snoep, vooral chocola en dropjes. En verder ben ik gek op frieten……een beetje ongezond op zijn tijd is denk ik ook best gezond!”