Yolanda Eijgenstein

Een paar jaar geleden werd ze uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar. Yolanda Eijgenstein, oprichtster van de Why Company, gedreven manager en onderneemster, maar vooral een mooi mens. Een vrouw die juist met compassie en een groot hart veel (heeft) bereikt in de vaak harde zakenwereld.

Waar geloof je in?
“Ik geloof allereerst in mezelf en ben tevreden met m’n capaciteiten en talenten. Door me daarop te focussen, kan ik mijn minder goede kanten met meer liefde accepteren. Ik geloof daarnaast in de dingen zoals ze op mijn pad komen en wat ik zelf creëer, niet enkel in één methode of waarheid. Geen mens en situatie is nu eenmaal gelijk. Ook geloof ik in het stellen van vragen in plaats van het geven van antwoorden. Dan komen anderen zelf met een oplossing en dat geeft meer zelfvertrouwen dan wanneer men oplossingen krijgt voorgeschoteld.

Hoe ben je tot deze inzichten gekomen?
Zoals de meeste, namelijk door ervaring. Dat is en blijft de beste leerschool.

Hoe gebruik je ze in je werk?
Zonder geloof in mezelf had ik überhaupt niets kunnen beginnen en in mijn werk ben ik altijd op zoek naar de specifieke talenten van ieder mens. De ‘iederwijs’ scholen die wij de afgelopen twee jaar hebben opgezet, zijn ook op deze gedachte gebaseerd. Hier leren kinderen van vier tot twaalf jaar dingen die zij zelf belangrijk vinden en niet wat anderen vinden dat ze zouden moeten leren. De uniciteit van het kind staat er centraal. De scholen bevinden zich in een prettige omgeving, hebben open ruimtes in plaats van gescheiden lokalen  en werken niet met vaste leerstof. In mijn werk begeleid ik onder andere managers op hun zoektocht naar hun kwaliteiten en wat hen werkelijk beweegt. Dan komen we altijd weer uit bij hun jeugd. Bij het feit dat ze vaak niet konden doen wat ze eigenlijk wilden en onvoldoende werden gemotiveerd in hun talenten. Dit inzicht is voor mij dé drijfveer geweest om een geheel nieuw onderwijs te ontwikkelen.

De nieuwe Maria Montessori?
Ja, zo je wilt. Toevallig ben ik zelf ‘Montessoriaan’ en daar prijs ik me heel gelukkig mee. Maar iedere tijd vraagt weer iets anders. De maatschappij van nu heeft meer dan ooit behoefte aan krachtige en vooral gelukkige mensen. Het bedrijfsleven is naarstig op zoek naar mensen die naast leiding geven, ook leiding kunnen ontvangen. Naar mensen die niet bang zijn om keuzes te maken, enthousiasme durven tonen en verantwoordelijkheid willen nemen. Door het vroegtijdig ontdekken en ontwikkelen van talenten kunnen mensen volledig zichzelf zijn en komen ze in hun kracht. Het huidige schoolsysteem speelt hier naar mijn mening onvoldoende op in. Het hele project kost me veel tijd, energie en geld, maar het levert ontzettend veel inspiratie op. Alles wat ik bij die kinderen ervaar kan ik één op één toepassen in mijn werk.

The Why Company, de ‘iederwijs’ scholen en ook nog voorzitter van de raad van toezicht bij Fairtrade.....wordt het je allemaal niet wat veel?
Natuurlijk is het veel en tijd blijft beperkt, maar ik heb gelukkig een geweldig team mensen om me heen waaraan ik veel kan overlaten. Daarbij geloof ik ook sterk in werken met harten ziel. Voor dingen gaan die er werkelijk toe doen en een verschil maken. Een organisatie als Fairtrade is daar een prachtig voorbeeld van. En vergeet niet: ik krijg er ook veel voor terug. Zo blijft de cirkel rond.

Waar ben je nog naar op zoek?
Het is mooi om tot inzichten te komen. Je luistert, denkt en praat, maar het blijft allemaal beperkt tot je hoofd. Ik heb steeds meer behoefte om aan de fysieke kant te werken door middel van yoga of andere body and mind -achtige bewegingsvormen. Ik ben ervan overtuigd dat lichaam en geest één zijn en daarom wil ik weer met het lijf aan de slag. Daar zit een schat aan informatie. Iedere blokkade in je hoofd zet zich ook ergens vast in je lichaam. Door ook hier naar op zoek te gaan en daar aan te werken, los je het probleem van twee kanten op. Woorden spelen dan even geen rol meer. Dan kan je alleen nog maar voelen. Dat vind ik toch de essentie.