Niet alleen hoop, maar vooral inspiratie doet leven. We worden allemaal door elkaar geïnspireerd door alles wat we zien, voelen, horen, ruiken en proeven. En al onze zintuiglijke belevingen versterken elkaar. Een website is voor mij daarom niet alleen voor mijn eigen ‘eer en glorie’, maar is juist ook dé manier om alles waardoor ik geïnspireerd raak met anderen te delen. Ik geloof niet langer in individualisme en verdeeldheid. Dus in plaats van elkaar te bevechten of met elkaar te concurreren ga ik voor samenwerken. Met elkaar delen en daardoor vermeerderen. Onder het mom van: “Er is genoeg voor iedereen en samen sta je sterker.”

Amateurs! Een van de meest hilarische en bijzondere toneelstukken die ik ooit heb gezien, waarin zeven gelouterde professionele acteurs in de huid van een stelletje amateurs kruipen. Ik ben eerlijk gezegd niet van het toneel, maar gedurende deze voorstelling heb ik niet één keer op m’n horloge gekeken. Geestig, intrigerend en ontroerend! Met onder meer Wil van Kralingen, Peter Tuinman en Wilbert Gieske.
www.wallisfinkers.nl

Amateurs!

Je kunt natuurlijk lui gaan achterover hangen wanneer je na een leven van hard werken op je vijfenzestigste eindelijk van je welverdiende vruchten kan gaan genieten, maar Charlie Hilm niet. Children of the Buddha heet het prachtige fotoboek dat hij eind vorig jaar uitbracht met de intentie om in Birma een aantal veilige schoolgebouwen te kunnen gaan bouwen. Door zijn voormalige werk reisde hij veel door dit land en verloor er zijn hart aan. Niet alleen vanwege zijn schoonheid, maar meer nog door de mensen die - ondanks dat ze niets bezitten en onder erbarmelijke toestanden moeten overleven - toch een intense vredigheid en rust uitstralen en in een complete staat van overgave leven. Ze zijn zich bewust dat je niets kan najagen en dat alles eindig is en weer opnieuw begint. “The circle of life”, een begrip waarvan wij westerlingen nog maar weinig kaas hebben gegeten en waarvan ik in ieder geval nog veel kan van leren. 
Charlie Hilm ken ik als een betrokken,  oprecht mens die veel smaak heeft en daar zich ook mee weet te omringen. En daarnaast een gelouterd man, die zich bewust is van heel veel zaken. Niet iemand van alleen maar mooie woorden, maar ook van werkelijke daden. Tijdens zijn reizen maakte hij de mooiste foto’s die uiteindelijk resulteerde in een prachtig boek. Dat hij ooit beroepsfotograaf was, zal niemand verbazen. Hooguit het feit dat een succesvol zakenman die nu lekker met pensioen had kunnen gaan, zich zo bekommert om anderen. Het einde van zijn zakelijke carrière bracht hem weer terug bij de fotografie, waarmee hij de kinderen van Birma een betere toekomst kan geven. Veel ronder kan een cirkel toch niet zijn.  Dus koop zijn boek of geef het cadeau!
www.flyingteachers.nl

Na een shiatsu-behandeling bij Winny van Pamelen voelde ik me direct beter! Iets wat ik goed kon gebruiken tijdens de stressvolle tijd van onze verbouwing en verhuizing. Deze van oudsher Japanse drukpuntmassage werkt op de energiebanen in ons lichaam en heft blokkades op. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam gestimuleerd! Je voelt direct dat het werkt. De sfeer van haar mooie praktijk en Winny’s toegewijde zorg maakt dat je je ook écht even in een klein paradijsje waant.
www.beter-blij.nl

De kettingen van mijn vriendin Martine van der Meer zijn niet alleen prachtig om te zien, maar minstens zo fijn om te voelen…want het zijn letterlijk pareltjes van kettingen, vederlicht en daardoor dragen ze heerlijk. Ik ben namelijk helemaal niet van de juwelen, maar haar kettingen heb ik in alle maten en soorten.  En ze blijken ook altijd een dankbaar cadeau!
www.martine.nl

Eva Crützen is ‘s Lands jongste belofte op acteergebied…let op mijn woorden: van haar gaan we nog veel meer horen! Mooier dan Mylène de la Haye haar beschreef op haar website (www.mylènedelahaye.nl) kan ik het niet, dus lees haar beschrijving vooral en vergeet natuurlijk de website van Eva zelf niet te bezoeken (die ze ook nog eens helemaal zelf maakte!) www.evacrutzen.nl

De geur  (en kleur!) van India kan je nu ook vinden in het hart van Bussum. Hier opende beeldend kunstenares Astri Blokbergen haar nieuwe winkel: Kahuna. Hier verkoopt zij min of meer haar ziel, namelijk alles waar ze voor staat op haar heel eigen wijze. Alles heeft daar een geur, zelfs de schilderijen die er hangen! Naast kunst en ondernemerschap heeft ze een grote liefde voor dieren. Paarden zijn haar zielsverwanten  en daarom schenkt ze een deel van haar opbrengst aan Brooke Hospitas for Animals, een stichting die zich inzet voor paarden en ezels in de derde wereld: www.brooke.nl

Een vrouw en een winkel om van te houden. Waar kunst, oriëntaalse schoonheid en stijl elkaar ontmoeten in een inspirerende collectie sieraden, kleding, beeldende kunst en persoonlijke cadeaus. Hier zit geen enkel fout geurtje aan. Alles ruikt hier goed!

Proeven en ruiken zijn nog het meest met elkaar verbonden. Iedereen weet dat wanneer je snipverkouden bent, er niets meer  valt te proeven.  Over lekker eten kan ik heel veel vertellen, maar afgelopen maand at ik weer eens verrukkelijk bij mijn inmiddels (ex)schoonzus, Helene van der Molen (die zich nog steeds Catz noemt, maar wat maakt het uit!)
Ze heeft dé leukste table d’hôte die ik in Nederland ken, is een geweldige en charmante gastvrouw, kookt zalig! Voor een uiterst schappelijke prijs heb je een onvergetelijke en heerlijke avond! Daarnaast heeft ze ook nog een Toko waar een aantal authentieke kokkies de sterren van hun Indonesische keuken koken! Eten, take-away, catering of aanschuiven....met Helene kan je alle kanten op!
www.tokozutphen.nl
Voor de table d’hôte kan je Helen mailen: tafelenbijhelene@upcmail.nl