Roxane Catz in smaakmakend

Is freelance journalist. Schrijft over duurzame onderwerpen in het algemeen en gezonde voeding in het bijzonder. Haar boek Rox Rauw zet mensen aan het denken over hun eetgewoonten. ‘Ik ben verbaasd als ik zie wat er achteloos in supermarktkarretjes verdwijnt.’

Lees hier het gehele artikel

Plant het voort

Dat vegetarisch eten allang geen stoffig imago meer heeft, vindt ook journalist Roxane Catz, die veel over gezondheid schrijft (www.roxanecatz.nl). Enkele jaren geleden kwam ze in aanraking met raw food. Ze schreef er een boek over, Rox rauw! Raw food staat voor rauw en ongekookt voedsel.

Lees hier het gehele artikel

Roxane Catz, vrouw van acteur Wilbert Gieske

In 2005 schreef Roxane Catz een smakelijk humoristisch boek Rox Rauw. Ze verhaalt op amusante en openhartige manier over haar gevecht met diëten en hoe het "raw food dieet" (simpel gezegd: onbewerkte natuurlijke voeding niet verhitten boven lichaamstemperatuur) ervoor zorgde dat ze op een aangename manier bewuster met voeding leerde omgaan. Inmiddels zijn we in 2011 en ik wil graag weten hoe ze nu over raw food denkt.

Lees hier het gehele artikel in pdf

Roxane Catz, vrouw van acteur Wilbert Gieske

‘Ik was een jaar of 21, woonde op kamers in Amsterdam en ging met mijn huisgenote een weekend naar mijn ouders. Zij hadden kaartjes gekocht voor een voorstelling, een zes uur durend stuk in de watertoren van Rotterdam. Wilbert en Huub Stapel speelden erin. Wilbert had alles wat ik leuk vind aan een man, toen nog donker sluik haar, een sterk hoofd en uitstraling.
meer >>

Rauwe rage

Je bewuster worden van wat voedsel met je doet, dat is wat eten volgens de raw food-principes met je doet, zo is ook de ervaring van Roxane Catz. Zij schreef in 2005 het boek Rox rauw! over haar rauwe ervaringen. in een Amsterdams lunchcafé vertelt ze: 'Ik ben thuis niet opgevoed met gezond eten. Bij ons gold appelmoes al als groente.'
meer >>

Ongezellig?!

Wijn; als kind kon ik niet begrijpen dat iemand dat voor zijn plezier dronk. Tijdens de zondagse etentjes bij mijn oma liet mijn moeder mij af en toe een slokje proeven. Jèèèèk! Wat smerig, zeg! Bitter, wrang en zuur vond ik het. Ik dronk wel een glas échte druivensap! Maar ja, wijn hoorde, net zoals koffie – wat ik al evenmin te pruimen vond - bij het sociale leven en viel derhalve zo’n beetje onder de algemene opvoeding. Ik moest het léren drinken - toen had ik al beter moeten weten – en dat is prima gelukt.
meer >>

Echtgenote lust haar gtst-ster wel rauw

Ze heeft in haar leven zo’n beetje álle diëten gevolgd, maar toen ROXANE CATZ in aanraking kwam met Rawfood was ze om! Sinds die tijd eet de 43-jarige echtgenote van GTST-ster WILBERT GIESKE het liefst plantaardige, rauwe voeding. ‘Er is ook een heleboel met me gebeurd,’ vertelt Roxane, die zo enthousiast is over haar nieuwe levensstijl dat ze er een boek over schreef. ‘Ik heb een tomeloze energie gekregen, zie er een stuk beter uit, én mijn stemmingswisselingen zijn zo goed als verdwenen!’
meer >>

Sp!ts

Als freelancejournaliste van onder andere het tijdschrift Happinez heeft Roxane Catz (43) veel gzondheidsgoeroes geïnterviewd.
Zo is Raw Food op haar pad gekomen. Het heeft haar manier van leven op zijn kop gezet. Van bewerkte eten en vlees, melk, brood en ook alcohol naar rauw, puur en onbewerkt voedsel. Daarbij denk je meteen aan salades, verse groente en fruit. Dat het gezond is, is dus eigenlijk ook niet zo verwonderlijk. Catz: „Natuurlijke, waterrijke voeding is het beste wat je jouw lichaam kunt geven.”
meer >>

Het toverwoord is RAUW!