Fit pagina nr 4

“Ik ken geen bemoedigender feit dan het onbetwistbare vermogen van de mens om zijn leven door bewuste inspanning te verheffen.”

Henri David Thoreau

Japans in balans
Moe of gespannen? Dan biedt een shiatsumassage uitkomst. Hierbij wordt stevige druk op diverse punten van het lichaam uitgeoefend. Deze punten staan in verbinding met verschillende meridianen (energiebanen) en organen. Op die manier worden blokkades opgeheven, zodat de energie weer vrij en blij kan stromen. De nieuwe Koh Beauty Clinic heeft zich gespecialiseerd in deze Japanse vorm van drukpuntmassage. In combinatie met de mooie omgeving en de rust lijkt een bezoek op een, weliswaar korte, vakantie.
De Shiatsu massage duurt ruim één uur en kost € 50, --.
Voor meer informatie: www.kohcosmetics.com

Krachtvoer
Vitamenineral™ Green is méér dan een voedingssuplement.  Door de combinatie van diverse grassen, algen, spruiten, broccoli, kool, spinazie, gember, bessen, enzymen, probiotica en nog veel meer heilzaams wordt het lichaam optimaal gevoed en gereinigd. Het revolutionaire verwerkingsproces zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen veel beter worden opgenomen dan bij gangbare voedingssupplementen. Dit zogenaamde superfood  is overigens geen vervanging voor gezonde voeding, maar wel een prima aanvulling op het dagelijks menu. 
Vitamenineral™ Green, vanaf € 42,50 (142 gram), voor verkoopinformtie: www.mastercare.nl

Oplader
Energie is een kostbaar goed in dit jachtige leven. De Amerikaanse psychiater Dr. Judith Orloff begreep dat goed en ontwikkelde een eigen methode voor deze motor in ons bestaan. In haar boek beschrijft ze duidelijke strategieën om negatieve energie te bestrijden en vooral positieve energie te creëren. Voor de interviews met markante persoonlijkheden zoals Quincy Jones en Shirley Maclaine, waarin zij hun energie-tools prijsgeven, vormen een prettige afwisseling met haar uitgebreide theorie.
‘Tien formules voor positieve energie’ van Dr. Judit Orloff,
ISBN 90 274 95300, € 17,95.

Op adem komen
Ook puur natuurmerk Weleda komt ons te hulp in het verlangen naar ontspanning en brengt het bos naar ons toe. Hun badmelk op basis etherische oliën van de Zilver- en de Siberische spar verkwikt de geest en opent de luchtwegen.
Weleda, Zilverspar Verkwikkingsbad,100 ml, € 6,55

Schokdempers
Met deze Shox Bella kunnen de vrouwelijke loopprestaties opnieuw worden verbeterd. Door het innovatieve Shox-systeem met rubber kolommen in de hiel, ontstaat dé perfecte vering. Bijzonder detail is dat de Shox volledig naar eigen voorkeur kunnen worden ontworpen. Van een knalroze bovenschoen tot een legergroene voering. Bijna ieder onderdeel van de schoen kan een andere kleur krijgen. Surf hiervoor naar www.nikeid.com, klik op een schoen en selecteer ‘build it’. Vervolgens kiezen voor Nederland en design-en maar!
Nike, Shox Bella, € 130. Ook verkrijgbaar bij sportzaken.
Voor meer informatie: www.nikewomen.com
Shox zijn er tevens voor heren. Voor meer informatie: www.nike.com