Fit & gezond nieuws

Super vet!
De kokosboom wordt ook wel The Tree of Life genoemd. En dat is ook niet zo gek wanneer je erachter komt hoeveel geweldige eigenschappen aan (extra vierge) kokosolie worden toegedicht. Zo verbetert het de opname van calcium en magnesium, versterkt het de werking van het totale immuunsysteem tegen allerlei ongewenste indringers en zorgt het voor meer energie. Kokosolie is een ook een prima verzorger voor huid en haren. Omdat de olie bij hoge temperaturen stabiel blijft is het ook dé perfecte olie om mee te bakken, smoren, stoven of te frituren. Daarnaast zou het rimpelvorming vertragen en omdat het onder andere de bloedsuikerspiegel stabiliseert en de werking van de schildklier ondersteunt schijn je er  last but not least  gelukkiger én slanker van te worden, Híer met die kokosolie!
Noble House, Aman Prana oliën, vanaf € 8,95 (350 ml).
Voor meer informatie; 00 – 32 (0)3 – 653 25 41

Passief bewegen
Goed nieuws voor iedereen met lage rugpijn. Met slechts twaalf minuten per dag kan de Backlife ervoor zorgen dat pijn aanzienlijk vermindert en mobiliteit en stabiliteit worden verbeterd. Dit nieuwe, ingenieuze apparaat voert een continue en langzaam draaiende beweging uit, waarmee je onderste rugwervels en je bekkengebied heel voorzichtig worden gemanipuleerd. Deze zogenaamde CPM-methode (Continious Passive Movement) werd met succes getest door fysiotherapeuten en rugspecialisten. Groot voordeel is dat het niet veel ruimte in beslag neemt en je er lekker lui bij kunt blijven liggen. No more excuses!
De Backlife kost € 399,- .
Voor meer informatie: 0900 – 9003000 of www.stoprugpijn.nu

Slaap je slank
Langslapers kunnen hun hart ophalen. Onderzoekers aan de Stanford University en de University of Chicago ontdekten dat mensen dikker worden wanneer ze minder slapen. Zo bleek dat bij testpersonen die minder dan acht uur sliepen, het hongerhormoon werd gestimuleerd, terwijl het eetlustonderdrukkend hormoon juist afnam. Hierdoor zou vooral het verlangen naar suiker en andere koolhydraatrijke lekkernijen toenemen. Personen die gedurende langere tijd van acht uur terug naar vijf uur slaap gingen, namen gestaag in kilo’s toe. Zeven uur slaap zou volgens de dames en heren onderzoekers het meest optimaal zijn om in vorm te blijven.

Verlichte onderdanen
Het alchemisten-team van het Spaanse huis Alqvima zijn weer volop in de weer geweest om twee nieuwe en uiterst effectieve kruidenoliën te ontwikkelen. Een olie speciaal voor zware, vermoeide benen op basis van onder andere citrus, rozemarijn en nootmuskaat, die de bloedcirculatie stimuleert en vochtafdrijvend werkt. En een voetenolie met onder meer koriander, salie en neroli, dat bacteriën te lijf gaat. Beiden producten zorgen voor een heerlijk zachte huid en fris gevoel. Alsof je op wolken loopt. En wie wil dit nu niet?
Alqvimia, Comfortable legs, € 38,50 (150 ml) en Healthy Feet, € 28,90 (60 ml)

For kids only
De afgelopen jaren hebben steeds meer onderzoeken uitgewezen dat omega-3 vetzuren ook een positief effect hebben op het gedrag van kinderen. Met name de inname van extra visvetzuren (EPA en DHA) van bijvoorbeeld zalm, makreel en haring. Die zouden concentratie, leesvaardigheid en bewegingscoördinatie verbeteren. Maar helaas staat vis bij veel kinderen niet hoog op de prioriteitenlijst. Vitamine-specialist Orthica biedt uikomst en ontwikkelde de Fish Twist, een speciale visoliecapsule in de vorm van een vrolijk visje. De capsule bevat bijna 1500 mg visolie en 16 mg vitamine E. Door het staartje van het visje af te draaien knijp je de olie (met citroensmaak!) zo door hun dagelijkse hapje.
Orthica Fish Twist, € 26,40 (30 capsules).
Voor meer informatie: 036 – 546 09 10